Gölcük ve yedi göller milli parkı

Gölcük
  Uzun ama keyifli bir gece yolculuğundan sonra Bolu'dan hareketle önce Gölcük'e geliyoruz fotoğraf grubu arkadaşlarımızla. Biz sağa sola bakarken geziyi düzenleyen arkadaşlarımız bize sürpriz mini kahvaltı hazırlamışlar otobüsümüzün yanında, bu güzelliğin içinde. Teşekkürler Özer Sanat ve Kadraj Fotoğraf Topluluğu.



 Gölcük   Bolu İli, Merkez İlçesi sınırları içinde ortalama 1217 metre yüksekliğindedir.Saf göknar ve göknar+kayın+gürgen ağaçlarıyla kaplı orman dağ- göl manzarasına sahiptir.  Yürüyüş parkurları, manzara seyir terasları, piknik alanları, bungalovları ve iklim özellikleri burayı önemli kılmakta. İl merkezinden tamamı asfalt 10 km. lik yolla ulaşılmaktadır. 1 konukevi, 1 kır gazinosu, 1 adet kafeterya, 1 mescit, 4 WC, 5 adet çeşme yer almaktadır. (Bilgi:Boluturizmgovtr)


    Bu güzel evin olmadığı bir Gölcük fotoğrafı olamaz :) E benim de olmalı değil mi?





 Sadece ağaç değil çok güzel çiçekler de var...

   
Bolu 'da kahvaltıdan sonra Yedi Göller'e doğru yola çıkıyoruz ki daha yolda  renkler büyülemeye başlıyor insanı. Arada farkettiğim hayalet ağaçlar (tuhaf bir şekilde kurumaya başlamış,örümcek ağı sarmış gibi) beni çok üzdü. Bu hastalığın ne olduğunu bilmiyorum ama bulaşıcı gibi görünüyor çaresi vardır umarım.

Yedi Göller Milli Parkı
 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmış. Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuş. Milli park içindeki “Köyyeri” mevkiinde yeni Bizans dönemine ait bulunan kalıntılardan, eski dönemlerde bölgenin bir yerleşim yeri olduğunu düşündürmekte.

   Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 tane göl var bu milli parkın içinde.. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerinde bulunuyormuş.. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl. En derin yeri ise 15 m. Büyükgöl’ün güneydoğusundaki Deringöl, 20 m. uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl’e bağlıymış..





  Bana çok ilginç geldi bu mantar.



Çadırlar kurulmuş, hazırlıklar yapılıyor,onlara keyif bize de bu görsel şölene veda edip bize de Safranbolu yolu düşer.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar